PROBUDILI SMO SE UZ KIŠU, ALI SRBIJU TEK ČEKA EKSTREMNO VREME: RHMZ je upravo objavio prognozu za sledeću nedelju
Foto: beta dragan gojić, beta Emil Vas

POSLUŠAJTE

PROBUDILI SMO SE UZ KIŠU, ALI SRBIJU TEK ČEKA EKSTREMNO VREME: RHMZ je upravo objavio prognozu za sledeću nedelju

Na samom početku sledeće nedelje, u ponedeljak, na severu pretežno sunčano

Objavljeno:

U Srbiji će danas mestimično sa kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom. Vetar slab do umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 7 do 13 stepeni, a najviša dnevna od 21 do 24 stepena.

Na samom početku sledeće nedelje, u ponedeljak, na severu pretežno sunčano, u ostalim krajevima promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura od 9 do 12 stepeni, a najviša dnevna od 21 do 24 stepena. Do 18. maja, iz RHMZ navode da će biti promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala.

Maksimalna temperatura sledeće nedelje u većem delu Srbije biće očekivana za ovo doba godine od 20 do 25°C.

Vremenska prognoza za Beograd

Kako je najavljeno ove nedelje možemo očekivati promenljivo vreme. Tako je i u glavnom gradu. Smenjivaće se kiša sa oblačnim i sunčanim vremenom. Danas nas očekuje nevreme, oluja sa grmljavinom, dok se tokom nedelje vreme smiruje pa možemo očekivati sunčano vreme sa povremenim naoblačavanjem. Temperature će se kretati od minimalnih 10 stepeni najavljenih za utorak dok će maksimalna biti 24 stepena.

Vremenska prognoza za Novi Sad

Slično vreme očekuje i Novosađane, mestimično oblačno sa kišom i olujom najavljenom za danas. Tokom nedelje najviša očekivana temperatura je oko 25 stepeni dok će najmanja dnevna temperatura biti u utorak i to 8 stepeni.

Vremenska prognoza za Niš

U Nišu su najavljene kiše sa grmljavinom za danas i utorak. Maksimalna dnevna temperatura za danas biće 21 stepen dok u utorak za stepen više. Tokom ostalih dana promenljivo oblačno sa maksimalnom temperaturom od 23 stepena.

Vremenska prognoza za Kragujevac

Nešto hladnije u Kragujevcu, za danas su u ovom gradu takođe najavljena kiša i grmljavina. U Kragujevcu će minimalna temperatura biti 7 stepeni u ponedeljak i utorak, dok će maksimalna biti kao i u ostalim gradovima oko 24 stepena koji su najavljeni za četvrtak.

Vremenska prognoza za Zlatibor

Na Zlatiboru hladnije vreme, očekivano za planinu. Minimalne temperature kretaće se od 6 do 9 stepeni, a maksimalne od 16 do 20 stepeni. Za danas i utorak su i na ovoj planini najavljeni kiša sa grmljavinom, dok će se ostalih dana smenjivati sunce sa oblacima.

Bonus video

01:44

EVO KAD ĆE SE SRUČITI JAKI PLJUSKOVI! Pomoćnik direktora RHMZ naveo kišne i sunčane dane od sutra do kraja naredne sedmice

(Espreso/Blic/Prenela D.Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.